Search
Close this search box.
Logo Tandarts aan het IJ

Cerec methode

CEREC, een moderne en digitale methode voor de mooiste en beste restauraties binnen één en hetzelfde bezoek bij uw tandarts!

Wat is cerec?

CEREC is een CAD-CAM systeem waarmee aan de stoel o.a. kronen, bruggen (ook op implantaten) en inlays kunnen worden gemaakt. CEREC staat voor Ceramic Reconstruction. Er wordt gewerkt met hoogwaardig keramisch materiaal, het is duurzaam en is leverbaar in een scala van ’tandkleuren’, waardoor de restauratie niet te onderscheiden is van uw eigen tanden en kiezen.

CEREC methode

Wat gebeurt er tijdens uw bezoek?

De oude vulling wordt verwijderd en het overgebleven stuk tand wordt schoongemaakt en aangepast in de vorm. De kies wordt gescand in de mond en op de computer wordt een nieuw stuk tand ontworpen met behulp van een 3D software programma.
Het ontwerp wordt door een slijpmachine geslepen uit tandkleurig porselein en vervolgens gepast in de mond. De kleur kan worden aangepast door het porselein te glazuren, te glanzen en te bakken in een oven. Vervolgens wordt de kroon geplaatst in de mond.
U hoeft dus niet meer te ‘happen’ of lang met noodkronen rond te lopen. De totale behandeling voor een kroon of inlay duurt ongeveer 2 uur.

Voor meer informatie bezoek cerec.nl