Search
Close this search box.
Logo Tandarts aan het IJ

Endodontische herbehandeling

Als na een kanaalbehandeling een wortelpunt niet helemaal geneest of dat er opnieuw klachten ontstaan kan in de meeste gevallen door een nieuwe kanaalbehandeling uw tand of kies behouden blijven.

Met moderne instrumenten en materialen is het mogelijk om, zelfs als alle wortelkanalen al een keer zijn behandeld, ze opnieuw te reinigen en te vullen. Allereerst verwijderen of doorboren we de bestaande vulling of kroon. Alle obstakels zoals wortelstiften en oud vulmateriaal worden verwijderd. De kanalen worden vervolgend goed gekeken, schoongemaakt en gevuld. Tijdens de behandeling maken we röntgenfoto’s om het verloop van de behandeling te controleren.

Na de behandeling moet de bestaande vulling of kroon worden gerepareerd. Als dit niet mogelijk is moet een nieuwe vulling of kroon worden gemaakt.

Omdat eerst oude vulmaterialen moeten worden verwijderd duurt de endodontische herbehandeling meestal langer dan de eerste wortelkanaalbehandeling in de betreffende kies of tand.

Soms is een endodontische herbehandeling niet goed mogelijk. Dan kan een chirurgische behandeling uitkomst bieden. Of we kunnen alternatieven bespreken als een brug of implantaat.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze gerust, wij zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden.

Voor de behandeling

Tijdens behandeling

Genezen