Search
Close this search box.
Logo Tandarts aan het IJ

Logo NvvE

Verwijspraktijk voor endodontologie

U kunt hier uitsluitend terecht op verwijzing van tandartsen en andere specialisten voor een wortelkanaalbehandeling.

In veel gevallen is uw eigen tandarts heel goed in staat zelf een wortelkanaalbehandeling te verrichten. Toch kan hij of zij besluiten een behandeling met een bepaalde moeilijkheidsgraad te laten uitvoeren door een specialist op dit gebied. Een endodontoloog is specifiek opgeleid voor het verrichten van wortelkanaalbehandelingen.

Eddo Hekman, tandarts-endodontoloog

Eddo Hekman

Tandarts-endodontoloog
BIG: 39917443502

Tjibbe Veenema, endodontoloog bij Tandarts aan het IJ

Tjibbe Veenema

Endodontoloog
BIG: 99063828202

Verwijzen

U kunt hier uitsluitend terecht op verwijzing van tandartsen en andere specialisten voor een wortelkanaalbehandeling.

U kunt hier online een verwijsformulier invullen.

U kunt ook uw verwijsbrief met bijbehorende röntgenfoto’s sturen naar endo@tandartsaanhetij.nl. Na ontvangst van uw verwijzing neemt de praktijk contact op met uw patiënt om een afspraak te maken voor een consult. Na de behandeling ontvangt u een verslag en de daarbij gemaakte röntgenfoto’s.

Behandelingen

Endodontische herbehandeling

Als na een kanaalbehandeling een wortelpunt niet helemaal geneest of dat er opnieuw klachten ontstaan kan in de meeste gevallen door een nieuwe kanaalbehandeling uw tand of kies behouden blijven. Met moderne instrumenten en materialen is het mogelijk om, zelfs als alle wortelkanalen al een keer zijn behandeld, ze opnieuw …

> Lees meer over deze behandeling

Endodontische chirurgie

Wortelkanaalbehandelingen worden tegenwoordig met veel succes uitgevoerd. Het komt soms voor dat na een kanaalbehandeling een wortelpunt niet helemaal geneest of dat er opnieuw klachten ontstaan. Door een kleine chirurgische behandeling kan uw tand of kies behouden blijven.

> Lees meer over deze behandeling

Wortelkanaalbehandeling

In iedere tand of kies bevinden zich wortelkanalen met daarin pulpa, weefsel dat uit zenuwen en bloedvaatjes bestaat. Door tandbederf, een lekkende vulling of een harde klap op een tand kan de pulpa ontstoken raken.

> Lees meer over deze behandeling
De edondontoloog bezig met een wortelkanaalbehandeling

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00u
Dinsdag 08:00 - 17:00u
Woensdag 08:00 - 17:00u
Donderdag 08:00 - 17:00u
Vrijdag 08:00 - 17:00u

Uw factuur

Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, dan wordt de factuur rechtstreeks gestuurd naar Infomedics.nl. Uw eventuele restnota ontvangt u per post of per email.
Voor al uw vragen over betalingen, het aanvragen van een betalingsregeling en het opvragen van facturen is Infomedics.nl telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur op: 036-203 19 00 (€ 0,35 per gesprek). 

Logo Infomedics

Tarieven

Een kanaalbehandeling kost veel tijd. Er wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur; bijvoorbeeld een microscoop. Een consult kost tussen de € 55 en € 92. De gemiddelde behandeling kost ongeveer tussen de € 500 en € 800, afhankelijk van de complexiteit en tijdsduur. U ontvangt van ons altijd voordat de behandeling plaatsvindt een kostenbegroting.

Vergoedingen

Uw zorgverzekeraar vergoedt de factuur helemaal of een gedeelte daarvan. Het hangt af van uw polisvoorwaarden wat en hoeveel er wordt vergoed. Nadat u van ons een begroting heeft ontvangen, adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren wat u wel en niet vergoed krijgt.