Search
Close this search box.
Logo Tandarts aan het IJ

Invisalign® esthetische orthodontie

Om de tanden goed te kunnen reinigen, is het belangrijk dat tanden en kiezen recht staan. Dit kan met behulp van een orthodontische behandeling (beugels) bereikt worden. Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om virtueel de beugels te maken. Dat betekent dat u het eindresultaat al kunt zien nog voordat de behandeling van start is gegaan.

Invisalign onzichtbare beugels bij Tandarts aan het IJ

Wat is Invisalign®

Invisalign ® is een vrij nieuwe techniek uit de Verenigde Staten waarmee de stand van de tanden wordt veranderd door het dragen van speciaal vervaardigde, transparante bitjes (doorzichtige beugels).
Gebitsafdrukken en foto’s worden opgestuurd en in de Verenigde Staten verwerkt.
In overleg wordt vervolgens een plan gemaakt dat in een simulatie (nabootsing van de werkelijkheid) op een computer kan worden bekeken. Het plan bevat een duidelijke begin- en eindsituatie. De duur en kosten van de behandeling zijn voor aanvang duidelijk.
Na goedkeuring van de simulatie worden de transparante bitjes voor de gehele behandeling opgestuurd. De bitjes moeten 22 uur per dag gedragen worden.

Kosten Invisalign®

De eerste afspraak waarbij alles besproken wordt duurt ongeveer 15 minuten.  Kosten: € 22,16.
Intake, het maken van modellen en foto’ s € 8,32 met eventueel een aanvullende röntgen foto. Kosten röntgenfoto € 47,33.  Meer informatie op invisalign.nl.

Invisalign® Comprehensive is de standaardprocedure. In de meeste gevallen is dit pakket nodig om tot een goed eindresultaat te komen.
Kosten:  € 2548,98  (UPT-code F471A) + maandtarief van € 40,75 wanneer er in die maand 1 of meerdere afspraken zijn geweest (UPT-code F517A).

Bij kleine aanpassingen kan soms Invisalign® Lite al voldoende zijn. Meestal zijn er niet meer dan 10 aligners(bitjes) nodig om tot het eindresultaat te komen. De behandelduur is dan ook kort. Ongeveer 10 aligners x 2 weken dat een aligner gedragen wordt is 20 weken. Een half jaar dus ongeveer. Je valt binnen Lite als je niet meer dan 14 bitjes nodig hebt.
Kosten:  € 1880,46 (UPT-code F471A)  + maandelijkse consulten van € 40,75 wanneer het die maand nodig is geweest elkaar 1 of meerdere keren te zien. (UPT-code F517A).

Invisalign® Express is slechts mogelijk indien er echt alleen hele kleine veranderingen gedaan moeten worden. Er kunnen hierbij maximaal 7 aligners per kaak gebruikt worden. Het is natuurlijk wel heel voordelig in prijs en snelheid.
Kosten: € 617,40 (UPT-code F471A) + maandtarief van € 40,75 (UPT-code F517A).

Afdrukken/scans

Wanneer de afdrukken/scans zijn gemaakt, sturen we die op voor een ‘clin-check’.
U krijgt dan een filmpje van uw gebit van het behandelplan zodat u kan zien hoe het wordt met het aantal aligners.
Mocht u alsnog op dat moment besluiten niet door te gaan met de behandeling zijn daar wel kosten aan verbonden. Die zijn € 350.

Nabehandeling

Na een orthodontische behandeling is er altijd sprake van ‘relapse’. Dit is de neiging van de tanden en kiezen om weer terug te gaan naar de oude positie. Indien nodig, spalken wij de onder- en/of boventanden.
Ook worden er kosten in rekening gebracht voor het plaatsen van een spalk. Dit is € 180 per kaak. Soms is het ook nodig om een bitje te laten maken. Voor de vivera retainer van Invisalign® is dit € 229,51 per kaak. Dan krijg je wel gelijk 3 setjes.

Vergoeding

Voor vergoeding van Invisalign® heb je een aanvullende verzekering nodig.
Invisalign® is aftrekbaar van de belasting. Lees meer op deze pagina van de belastingdienst.