Praktijk voor mondhygiëne

Een goed, gezond en gaaf gebit begint bij voorlichting en een goede mondhygiëne. U krijgt uitgebreid uitleg over het ontstaan van eventuele klachten, de mogelijke behandelingen en de consequenties daarvan. U krijgt instructies over hoe u het best uw mond kunt verzorgen. 
Een verwijzing van uw tandarts is niet nodig. Bel of kom gewoon even langs! 020 - 760 32 50.

Lid van: NVM (Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten)
Afgestudeerd in 2014 aan de Hogeschool InHolland bij het ACTA in Amsterdam.
Lina is aanwezig op dinsdag en vrijdag. Een verwijzing van uw tandarts is niet nodig.

'Ik ben begonnen als tandartsassistente van Sally en Eddo in de vorige praktijk en omdat ik steeds meer interesse kreeg in de mondzorg ben ik in 2009 aan mijn studie mondzorgkunde begonnen. Mijn favoriete bezigheid is het behandelen van patiënten met tandvleesproblemen. Het geeft me een goed gevoel om een belangrijke bijdrage te leveren aan het gezond maken van de mond, niet alleen in samenwerking met mijn collega's maar juist ook in samenwerking met de patiënten. Daarnaast behandel ik graag kinderen en pubers. Ik geef ze een poetsles en voorlichting over de mondgezondheid en voeding ten behoeve van de mondgezondheid. Op deze manier worden de kennis en vaardigheden over de mondverzorging bij kinderen en pubers vergroot, waardoor gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen kunnen worden.'

Wat doet de mondhygiënist?

Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over het ontstaan van uw klachten, de mogelijke behandelingen en consequenties daarvan.
U krijgt instructies over hoe u het best uw mond kunt verzorgen.
Een goed, gezond en gaaf gebit begint bij voorlichting en een goede mondhygiëne.

Tandsteen verwijderen

De verzorging van mond en gebit bestaat uit het verwijderen van tandplak. Dat is een dun, vaak onzichtbaar kleverig laagje dat gedurende de dag op de tanden en kiezen blijft vastzitten. Het bestaat vooral uit voedselresten, slijm en bacteriën.
Tandplak heeft ongeveer dezelfde kleur als de tanden en is daardoor moeilijk te zien. Het zit overal en dus ook tussen de tanden en kiezen.
Als tandplak meer dan 24 uur niet wordt verwijderd, kan het verharden tot tandsteen. Tandsteen kan zowel boven als onder het tandvlees ontstaan. Dit wordt met behulp van speciaal instrumentarium verwijderd en kan dus alleen door een mondhygiënist en tandarts gedaan worden.

Polijsten van het gebit

Dit gebeurt standaard na een gebitsreiniging, zodat alle tanden en kiezen weer glad zijn. Zo blijven de tanden en kiezen langer schoon.

Parodontale behandeling

Wanneer de mondhygiëne onvoldoende is, kan het tandvlees zodanig zijn ontstoken dat ook het steunweefsel dat zich onder het tandvlees bevindt, is aangetast. Behandeling bestaat dan uit het schoonmaken van de tandoppervlakken onder het tandvlees gecombineerd met instructie mondhygiëne, door de patiënt zelf uit te voeren. Hier zijn meerdere afspraken voor nodig.

Slechte adem (halitose)

Iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond. Halitose komt best vaak voor en is daardoor niet zeldzaam. Slechte adem gaat niet vanzelf voorbij. Wel is die in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen.

DE BEHANDELING VAN KINDEREN

Kinderen leren bij de mondhygiënist hoe zij dagelijks hun gebit kunnen onderhouden. Door middel van goede informatie en uitleg aan ouder en kind met daarnaast preventieve maatregelen zoals fluorideapplicaties en voedingsadvies.

Tarieven

Voor u is het belangrijk om te weten dat er verschillende behandelcodes worden gebruikt voor de behandeling van een mondhygiënist. Deze codes worden gefactureerd afhankelijk van de diagnose en vervolgbehandeling van uw gebit. M-codes worden gebruikt bij een normale gebitsreiniging met gering tot matig hoeveelheid tandsteen en bij licht ontstoken tandvlees. T-codes worden gebruikt bij behandelingen met matig tot veel hoeveelheid tandsteen en daar is het tandvlees tot in het kaakbot ontstoken.

Uw factuur

Het versturen en innen van de rekeningen (ook wel factuur of nota genoemd) wordt voor onze praktijk verzorgd door Anders Medical Factoring. Dat heeft voor u veel voordelen. Uw rekeningen worden vlot en vriendelijk verwerkt, u houdt perfect overzicht via MijnAndersNota.nl (inlog) en u kunt betalen met iDEAL. Wanneer u voor tandheelkunde aanvullend verzekerd bent, int Anders Medical Factoring het deel wat u vergoed krijgt direct bij uw zorgverzekeraar, uw eventuele 'restnota' wordt per e-mail verzonden.

Anders Medical Factoring stuurt u de rekeningen bij voorkeur per e-mail. Dit spaart veel papier, tijd en onnodige administratie. U hoeft hiervoor niets te doen, wij gebruiken het door u bij ons geregistreerde e-mailadres. Zorg er wel voor dat wij altijd het juiste e-mailadres van u hebben!

Enkele tips:

U ontvangt uw factuur per e-mail. De afzender van deze e-mail is: service@mijnandersnota.nl. Deze kunt u het beste opslaan in uw digitale adresboek. Zo komt de e-mail niet per abuis in uw 'ongewenste mailbox' terecht en ziet u tijdig dat u een rekening ontvangen heeft.

In de e-mail staat een link. Een link is een lange tekstregel, meestal blauw, waarop u kunt doorklikken naar een web-pagina. Op deze pagina worden enkele gegevens van u gevraagd. Deze zijn ter goedkeuring en beveiliging van uw persoonlijke gegevens, dat wil zeggen; ze zijn bedoeld om er zeker van te zijn dat de juiste persoon de juist rekening kan inzien en betalen.

Wat te doen als de link niet opent? Kopieer dan de volledige link en plak deze bovenin uw browser (uw internet-venster), daar waar u normaal gesproken allerlei www.adressen van websites intypt.

Lukt het niet, of heeft u andere vragen hierover? Bel gerust de patiëntenlijn.

Patiëntenlijn: 085 - 760 62 62 (lokaal tarief)

Patiëntenwebsite: MijnAndersNota.nl

Vergoedingen

Wanneer u bij uw zorgverzekeraar een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten naast uw basisverzekering vergoeden tegenwoordig de meeste zorgverzekeraars de kosten voor mondhygiëne. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar valt sowieso onder de basisverzekering en worden in zijn geheel vergoed.

Afspraak maken

Telefonisch van ma t/m vrij van 8.00u tot 12.30u op 020 7603250,
of online via de knop hieronder.
Een paar dagen van tevoren krijgt u een afspraakherinnering via sms en/of email.