Naar homepage Tandarts aan het IJ Van Diemenstraat 88 A'dam | Vacatures | Spoed😱 | Receptie

restauratieve thk

Restauratieve tandheelkunde en implantologie

Restauratieve tandheelkunde is de tandheelkundige discipline die zich bezighoudt met de esthetiek en functieherstel van tanden en/of kiezen waarbij behoud van zo veel mogelijk eigen tandweefsel wordt nagestreefd.
Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een brug, kroon, of kunstgebit.

Jan-Christiaan Oortwijn

Restauratief tandarts-implantoloog
BIG: 59048799302

Jan-Christiaan Oortwijn

Restauratief tandarts-implantoloog
BIG: 59048799302

NVVRT en EPA erkend
Lid van: KNMT, NVVRT, EPA, NVvP, NVOI, DAED, NVT

Jan-Christiaan is in 1993 afgestudeerd als tandarts. Na zijn afstuderen werkte hij 10 jaar samen met Leopold van Loon, een autoriteit op het gebied van uitgebreid restauratieve tandheelkunde. Daarnaast werkte Jan-Christiaan op ACTA, voor het Ontheemdenproject. Hier verzorgde hij de tandheelkundige behandeling van de Amsterdamse daklozen en illegalen. Na beëindiging van dit project werkte hij 13 jaar als tandarts bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Jellinek. Dit is een specialistische kliniek voor de behandeling van zwaar verslaafde patiënten.

In 2000 en 2001 volgde Jan-Christiaan de opleiding Implantologie aan het ACTA.
De ervaring die Jan-Christiaan opdeed met het behandelen van complexe problematiek resulteerde in 2014 tot internationale erkenning als restauratief specialist.

Naast zijn bezigheden als tandarts is Jan-Christiaan actief als violist. Hij heeft mede hierdoor een speciale expertise opgebouwd in de behandeling van musici. Met name bij blazers speelt het gebit een grote rol in hun functioneren. Veranderingen hierin kunnen grote gevolgen hebben.

Het mooie van dit vak vind ik de combinatie van ambacht, wetenschap en geneeskunde. Tandheelkunde is enorm in ontwikkeling. Er komen steeds meer tandheelkundige specialismen. Bij complexe behandelingen is vaak een goede samenwerking vereist tussen de verschillende specialismen. Als restauratief tandarts is het belangrijk een goed team van specialisten om je heen te hebben. Bij tandarts aan het IJ zitten verschillende specialisten onder één dak. Hierdoor kunnen ook bij complexe problemen snel op maat gesneden en realistische behandelplannen worden gemaakt en uitgevoerd.

Lees hier het artikel over Jan-Christiaan 'twee passies', verschenen in sept 2016 in het vakblad TP Tandartspraktijk

Afspraak maken

Telefonisch van ma t/m vrij van 8.00 - 13.00u en van 14:00 - 15:00u op 020 760 3250,
of online via de knop hieronder. Een paar dagen van tevoren krijgt u een afspraakherinnering via sms en/of email.
I.v.m. Covid-19 gelieve ALLEEN naar de praktijk te komen.
Uitzonderingen: Invaliden en kinderen die nog niet alleen thuis gelaten kunnen worden. De begeleiding wordt verzocht te wachten bij de centrale receptie.
De afspraak kan niet doorgaan bij klachten zoals hoesten, kuchen en (neus)verkoudheid.

Behandelingen

Volgt.

Tarieven

De kosten van een intake liggen tussen de € 50 en € 150 (behandelcodes: C28, C22, X10 2maal), afhankelijk van de complexiteit van de gebitssituatie. Wanneer de röntgenfoto's van de vorige tandarts vrij recent en duidelijk zijn, dan maken wij geen foto's. We rekenen dan alleen € 50.
Behandelcodes en bijbehorende tarieven staan voor u op een rij op de website van allesoverhetgebit.nl.

U ontvangt na uw bezoek per email een behandelplan met de daarbij behorende kostenbegroting vanaf € 150.

Uw factuur

Het versturen en innen van de rekeningen (ook wel factuur of nota genoemd) wordt voor onze praktijk verzorgd door Anders Medical Factoring.
Dat heeft voor u veel voordelen. Uw rekeningen worden vlot en vriendelijk verwerkt, u houdt perfect overzicht via mijnandersnota.nl (inlog) en u kunt betalen met iDEAL. Wanneer u voor tandheelkunde aanvullend verzekerd bent, int Anders Medical Factoring het deel wat u vergoed krijgt direct bij uw zorgverzekeraar, uw eventuele 'restnota' wordt per e-mail verzonden.
Anders Medical Factoring stuurt u de rekeningen bij voorkeur per e-mail. Dit spaart veel papier, tijd en onnodige administratie. U hoeft hiervoor niets te doen, wij gebruiken het door u bij ons geregistreerde e-mailadres. Zorg er wel voor dat wij altijd het juiste e-mailadres van u hebben!

Lees hier belangrijke informatie over de Algemene Verordening Gegevensbeschermingwet (AVG) mbt uw nota van AMF.

Enkele tips:
U ontvangt uw factuur per e-mail. De afzender van deze e-mail is service@mijnandersnota.nl . Deze kunt u het beste opslaan in uw digitale adresboek. Zo komt de e-mail niet per abuis in uw 'ongewenste mailbox' terecht en ziet u tijdig dat u een rekening ontvangen heeft.
In de e-mail staat een link, de lange tekstregel, meestal blauw, waarop u kunt doorklikken naar een web-pagina. Op deze pagina worden enkele gegevens van u gevraagd. Deze zijn ter goedkeuring en beveiliging van uw persoonlijke gegevens, dat wil zeggen; ze zijn bedoeld om er zeker van te zijn dat de juiste persoon de juist rekening kan inzien en betalen.

Wat te doen als de link niet opent?
Kopieer dan de volledige link en plak deze bovenin uw browser (uw internet-venster), daar waar u normaal gesproken allerlei www.adressen van websites intypt.
Lukt het niet, of heeft u andere vragen hierover? Bel gerust de patiëntenlijn:

085 - 760 62 62 (lokaal tarief)

Patiëntenwebsite: mijnandersnota.nl

Vergoedingen

Het grootste deel van de tandheelkundige zorg voor volwassenen valt niet onder de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering voor tandheelkunde hebt afgesloten, dan kunt u een vergoeding krijgen per behandeling. Wij adviseren u eerst te informeren bij uw zorgverzekeraar!

Kosten voor de jeugd tot 18 jaar (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie) worden over het algemeen volledig vergoed.

Veel patiënten hebben geen aanvullende tandartsenverzekering of krijgen van hun zorgverzekeraar weinig vergoed. Ixorg kan u misschien helpen om de behandelingen te financiëren. Meer hierover leest u op ixorg.nl